För det är jag värd! #fördetärjagvärd

2 kommentarer

Det finns flera hälsoprofiler som vill inspirera dig att ändra bilden på ditt syfte med träning, något jag tycker är väldigt bra. En mer positiv, kärleksfull och långsiktig syn på träning än att denna ska få dig att tex gå ner i vikt för att du känner dig tjock. Ett straff för att du blivit något du inte hade tänkt. 

Jag känner mig lite nervös när jag skriver detta, för att få fram det jag vill förmedla till dig. 

Jag utgår från mig själv och min känsla för att inte försöka lägga en åsikt och känsla hos dig. Jag upplever att när jag nu närmar mig 40, har fått två barn och gått igenom en utmattning att kroppen inte fungerar som tidigare. Jag kan inte slarva med maten som tidigare, jag har ett större behov av bra mat för att orka jobba och leka med barnen, ge bra förutsättningar för mitt immunsystem i vabträsket. Att resa sig från golvet innebär knak i leder och smärtar i knäna. Jag har aldrig varit särskilt smidig  (läs rörlig) men nu får lägga mer tid och omtanke till kroppen och hjärnan för att hålla mig i form. Jag måste träna mig i att ta rätt beslut varje dag annars får det följder direkt.

Vad är att vara i form för dig? För mig innebär det att vara smärtfri

Min tanke med träningen eller mitt behov är att släppa tanken på att min kropp inte ser ut som jag är van att se den, att ålder och två älskade barn förändrat den. Och istället ta flera steg bakåt för att kunna väldigt många flera steg framåt. Det är något jag pratar om med mina klienter och deltagare. Det betyder att bygga en grund att stå på. 

Att kunna fungera i vardagen innan jag tänker på att ta mig an hisnande utmaningar. Många har så bråttom och tar sig an komplicerade övningar för att de ”ökar fettförbränningen” eller ”får dig att gå ner 4kg på 4dagar”. Ingen övning kan på egen hand lösa det, det krävs kontinuitet. Att ha en livsstil som stödjer dina behov och tanke om att vara i form.

Därför tränar jag lite varje dag, vissa dagar finns mer tid att lägga. Jag tränar både mentalt och kroppen för att komma i form för ett liv som jag vill leva. 

Därför kommer jag med jämna mellanrum ge dig tips på övningar som är lätta att applicera i vardagen, som skapar en bra grund att stå på och kan förbättra din livskvalitet i vardagen. Jag utgår från mig och mina behov men kanske det passar dina behov också? Detta kommer ske på instagram och under hashtagg #fördetärjagvärd 

Du får gärna berätta mer om dina behov eller önskemål. Jag hoppas att du kommer följa med på denna resa. 

2

2 comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *