Livsstilsförändring och längtan till vår

1 kommentar

Hur mår du? Klarat dig från flunsor, förkylningar och magsjukor? Vi har kört vabrace med minst 2 dagar per vecka sen innan jul. Nu hoppas vi att när vi går in i mars att vabruari är över i alla perspektiv.

När jag skrev detta inlägg för att besvara vad är hälsa? så förstod jag redan då att jag skulle behöva återkomma till denna fråga med fler inlägg. Det är så komplext att svara på och innehåller fler faktorer än bara träning. Pga allt vabbandet har jag haft utmaningar att få till min träning och har hunnit reflektera över vad jag egentligen känner för det. Jag saknar att svettas och få endorfinkickar men njuter väldigt mycket att träningen blivit väldigt prestigelös och att jag just nu inte har några mål mer än att komma igång med löpningen ordentligt och kunna springa en mil. För det längtar jag verkligen efter och det ger mig så många positiva effekter av att springa i skogen.

Nu är det bara några månader kvar innan det är ett år sen jag blev sjukskriven för utmattning. Den tiden har inneburit väldigt mycket reflektioner, och ställt mig denna fråga många gånger. Vad är hälsa?

livsstilsförändring efter utmattning

Det är så många faktorer som spelar in att jag mår så mycket bättre nu. Men fortfarande är jag väldigt ödmjuk för att bara för det så innebär det inte att jag är ”immun” för att bli utmattad igen. Jag upplever att det krävts en livsstilsförändring hur jag behandlar mig själv, vad jag spenderar min tid på bland annat. Vissa dagar känner jag mig väldigt vilsen över val jag gjort efter utmattningen som jag upplevt varit rätt för mig men vacklar när motståndet blir för stort. Jag vet att jag måste prioritera min sömn, att ha tid under dagen där jag tar bort alla måsten och bara lyssnar till vad mina behov är för tillfället. De flesta dagarna kör jag på som vanligt, som innan, men ibland tar energin slut och då är jag oerhört tacksam för att jag själv styr min tid så att jag kan logga ut och bara sitta på soffan med en kopp the och titta ut för att försöka lyssna inåt. Vad tar min energi nu? Jag har inte längre möjlighet att pressa på i fel riktning där inte hjärtat är med, vilket är på gott och ont.

Det här är något jag funderar mycket på hur jag inspirera till hälsa och jobba med detta i mitt företag. Men framförallt vad jag själv förmedlar kring detta.

Vad är hälsa för dig?

1

One comment

  1. Jimmy says:

    Thank you, I’ve just been searching for inrimfatoon about this topic for ages and yours is the greatest I’ve discovered till now. However, what in regards to the conclusion? Are you certain concerning the supply?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *