Sommarens finaste träningsminne

2 kommentarer

1a september och nu känns det som om hösten har kommit, luften är sådär härligt krispig och syrerik. Skogen skiftar försiktigt i färg och det är lite mysigt att tända ljus på kvällarna.

Denna vecka skriver på Bloggar om hälsa om sommarens finaste träningsminne, ett sånt pass som är extra härligt att minnas när hösten nu har kommit. Eller ja, igår hade jag utan problem kunnat gå i shorts och tshirt det var superhärligt att känna solens strålar värma ordentligt så här på sensommaren.

Jag har många fina träningsminnen från sommaren, det var en bra träningssommar. Jag tränade lite varje dag och kombinerade styrka, rörlighet och löpning. Men om jag måste välja bara ett så blir det när jag och maken sprang en bit längs med Bergslagsleden i Nora kring Digerberget. Det är så vackert därute och det är så extra roligt när vi kan träna tillsammans för en gångs skull. Det var på den tiden jag fortfarande körde mitt upplägg för att springa 5km och när jag fortfarande kunde springa smärtfri. Nu har jag ju tyvärr löpförbud pga en krånglande rygg och har fokus i samarbete med en fysioterapeut (tidigare kallad sjukgymnast) för att bygga upp grundstyrka i kroppen och komma till bukt med smärtan. Det känns som rätt steg att ta just nu, men det svider att inte få sticka ut och springa när skogen är så extra härlig och sörmlandsleden lockar bara 30 sekunder från ytterdörren.

Min tid som löpare kommer tillbaka, det är ett viktigt arbete jag gör nu för att bli en ännu bättre löpare så ser jag på det. Då känns det roligare och mer motiverande det jag gör nu.

Apropå löpning så skrev min bloggkollega Ida en väldigt bra artikel om 10 tips att komma igång med löpning ur en motionärs perspektiv. Den är verkligen läsvärd, så in och läs och begrunda. Och hör av dig till mig om du har frågor om hur just du skulle kunna starta upp din löpning från där du befinner dig idag.

Har du något eller några extra fina träningsminnen från sommaren?

Min kollega Ida hade liksom jag svårt att välja ett så hon skrev om några stycken som blev extra minnesvärda. Och Camilla har skrivit om några väl valda tillfällen som jag också har mersmak på som jag kommer ta mig an sen när rehaben är klar.

Det här var annars också ett härligt minne från tidig sommar som var min första kontakt med swimrun, men inte min sista.Screen Shot 2016-09-01 at 11.22.56

 

 

2

2 comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *