Tidig 40-årskris?

4 kommentarer

Jag precis som många andra är aktiv på sociala medier och blir matad med intryck från bilder både utomlands och fjällen (för detta dras jag till extra mycket just nu) och blir både inspirerad och förvirrad av kloka ord och berättelser om att leva sina drömmar. 

Det är väldigt lätt hänt att man bakar samman flera personer/bilder/berättelser i en kaka och det blir istället ett prestationskrav istället för en inspirerande dröm att uppnå. Känner du igen dig i detta? 

Jag vet inte om jag har en tidig 40-årskris (jag är 37 år för den som inte vet det) eller om det är tankar på förändring, eller förbättring, efter utmattningen för att inte hamna där igen som spökar. En väldigt stark drivkraft är att inte prioritera bort mina behov och önskemål som tidigare, det är jag säker på.

Jag vill ha mer tid med familjen (det är jag nog inte så ensam om att känna misstänker jag?!), jag vill vara utomhus mer, jag vill göra mer för att hjälpa andra som inte har dessa i-landsproblem (såg du bilden på instagram idag om detta?) och jag vill till fjällen. Just det sista tänker jag på dagligen faktiskt. Upp på fjället med en 360 graders vy över fjället och naturen. Har aldrig kunnat skaka av mig den vyn på näthinnan sen jag sprang Axa Fjällmaraton och det vill jag heller inte. 

Här skulle jag gärna vara nu

Jag antar att jag precis som många andra drömmer om något bortanför ekorrhjulet som livet ibland är med hämtning/lämning, pendling, vab, städning och matlagning osv. Framförallt pendling med kommunaltrafiken är för mig en nagel i ögat, en stressfaktor och det största minuset med Stockholm eller storstäder överlag. 

Jag kommer inte fram till något just nu, utan tar ett djupt andetag och accepterar och gör det bästa av att just nu är det fullt ös och svårt att göra något åt detta, men låter tanken gro till att landa i vad som är bäst för MIG och MIN FAMILJ. 

Tack för att du läste så här långt och lät mig babbla av mig lite. Nu ska jag ta en kopp te och lussebulle och njuta av första advent. Gör du något extra denna dagen till ära? Här är det typ snöstorm och förkylningar så vi har bara innemys idag. 

0

4 comments

 1. Tack för att jag fick ta del av ditt babblande 😉 Ibland tänker jag att jag drömmer för mycket och agerar för lite. Kanske inte just nu som sjuk, just nu ska jag inte agera så mycket men i vanliga fall. Ja, ifs har jag agerat för mycket då. MEN det jag menar att jag kanske har drömt för mycket och agerat för mycket på fel saker. I framtiden ska jag agera mer efter mina drömmar. KRAM

  • liltraining says:

   Tack för din kommentar!! Ja samma här, eller snarare faktiskt drömde för lite (av mina egna drömmar) och agerade för mycket på sånt som inte jag brann för. Så jag håller med dig i framtiden ska vi agera efter våra egna drömmar, livet blir roligare och mer hållbart då❤ Kram

  • liltraining says:

   Haha attans trodde det kom senare i livet, men små kriser har man väl lite då och då jag tänker att det ingår. Och för mig att bli mer uppmärksam på vad jag håller på med, var jag är på väg?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *