Tycker jag att promenera är att träna?

4 kommentarer

Det tycks råda delade meningar om denna fråga. Vissa måste benämna det powerwalk eller PW för att rättfärdiga att det ska uppfattas som träning. Suck säger jag, vad är det för fel med att kalla det en rask promenad? Eller bara promenad?

Men tycker jag att promenera är att träna. Träning är för alla olika saker vad de förväntar sig av ett träningspass och vilka resultat det ska leda till. Jag tycker det är väldigt fel av de som ser ner på de som anser att promenera är att träna, som uttrycker sig negativt om de som lägger upp sin promenad från
Runkeeper på Facebook eller går på ett löpband och registrerar/kallar det för träning. Jag tycker absolut att promenera är att träna!! Speciellt i min situation nu. Att promenera är nästan det enda jag kan göra nu, och det bygger upp min kropp sakta men säkert mot framtida bland annat löppass, skidåkning och tyngre styrka. Men även innan jag blev gravid ansåg jag att promenera var att träna kroppen. Jag gick då ca 3mil i veckan och kände mig piggare och starkare. Är inte det något att eftersträva när du tränar? Att du själv inte föredrar eller har tålamod till promenader ger dig inte rätt att döma ut de som anser motsatsen. Personen kanske har ett dåligt knä, nyligen varit gravid eller bara tycker det är ett skönt sätt att träna.
För mig har promenader alltid varit ett skönt sätt att röra på mig, det rensar huvudet och jag får frisk luft. Många flugor i en smäll så att säga. Och nu är det räddningen för mig som gör att jag har tålamod och ork att vara en bra mamma för min lilla prins. Han sover så gott i sin vagn och jag får en chans till egentid.

För att förena nytta med nöje så går jag självklart med appen som ger en krona för varje kilometer jag går till forskning om kvinnors hjärthälsa i samarbete med 1,6 miljoners klubben. Hittills har jag sen den första promenaden efter förlossningen gått ca 5 km dagligen med start 12 oktober. Känns fantastiskt!!

20131020-131737.jpg

0

4 comments

 1. Jessica Meijer says:

  Men vilken bra app!!! Måste genast ladda ner!!!
  Håller verkligen med dig, många tror att man måste träna stooora muskler för att de ska kallas träning… men det är faktiskt de små vi använder mest i det dagliga livet i allt vi gör, så varför inte hålla dem i trim?
  Grymt bra av dig att orka gå så långt och mycket så nära inpå!
  Hatten av!! Axaloppet kommer gå som en dans!!!

  • liltraining says:

   Tack!!! Känner också mig väldigt positiv till träningen inför AXA Fjällmarathon, trodde aldrig jag skulle kunna röra mig så obehindrat så snart efter förlossningen 🙂 ja den appen är kanon, toppen att förena nytta med nöje!! Sök på Gå för hjärtat eller Woman in red

 2. Ida says:

  Jag håller helt med. Promenader är absolut träning. Perfekt motion vid aktiv vila även för dem som anser att det inte är träning. Eller om man vill mjuka upp kroppen. För vissa är promenader det enda de kan göra ju. Den appen har jag missat. Ska ladda ner den direkt 🙂

  • Viki says:

   Mist, ich habs vetnnper. Habe jetzt aber trotzdem nochmal einen Post dazu online gestellt, weil ich die Idee toll finde 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *